SPONSORERET indhold
Claus Meyers citronmåne - få opskriften her
Kombinationen af syrlige citroner og sød marcipan holder hele vejen. Vælg økologiske citroner til kagen. Her får du Claus Meyers skønne opskrift på hjemmebagt citronmåne med marcipan.
Citronmåne til 6-8 personer |
Total: 40 min
Ingredienser
Ingredienser til citronmånen:
- 150 g blødt smør
- 70 g marcipan, revet
- 150 g rørsukker
- 4-5 æg (alt efter størrelse)
- 140 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ vaniljestang
- 1½ usprøjtet citron, fintrevet skal heraf
Glasur til citronmånen:
- 200 g flormelis
- 25 g flødeost naturel 10 %
- 1 øko-citron, fintrevet skal heraf
- 4 spsk friskpresset citronsaft – ikke fra plastik-citron!
Sådan laver du Meyers citronmåne
Citronmånen:
- Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
- Bland mel, bagepulver, vaniljekorn ogfintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt.
- Kom dejen i en smurt springform, og bagden i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af.
Glasur:
- Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme.
- Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold.
TIP: Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.
PRØV OGSÅ: Granatæblesnitter med lakrids
PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts
Tip
Skal kagen ligne en klassisk citronmåne nede fra tanken, kan du skære den midtover. Jeg kan i øvrigt forsikre dig om, at citronmånen her vil kunne få selv de mest forhærdede købekageentusiaster til at droppe købevarianten og gå i krig med mel og citroner!