Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time
Marengskroner:
4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. citronsaft eller eddike
1 spsk. majsstivelse
Topping:
1½ dl piskefløde
200 g cremefraiche 38% (hvis fedtprocenten er lavere, kan cremefraichen ikke piskes)
1 vaniljestang
1 spsk. flormelis
Røde bær:
200 g hindbær
250 g jordbær
8 klaser ribs
Drys: kronblade af usprøjtede roser og lavendelblomster
- Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld af sukkeret, og tilsæt citronsaft eller eddike.
- Drys sukker i løbende, mens der piskes. Når hviderne er stive, drysses majsstivelsen i, og der piskes et par min.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en lille glat tyl (eller en frysepose) med et hul på ca. 1 cm i diameter.
- Sæt ca. halvdelen af dejen på en bageplade med bagepapir i 8 cirkler på ca. 12 cm i diameter. Sæt små toppe eller minikys hele vejen rundt i kanten på cirklerne.
- Bag marengskronerne sprøde i en 115 grader varm ovn i ca. 45 min. Lad dem køle af på en bagerist.
- Kom fyldet på toppen af kronerne lige før servering. Pisk fløde og cremefraiche med kornene af vaniljestangen. Smag til med lidt flormelis.
- Fordel cremen i kronerne. Drys med bær. Store jordbær deles i mindre stykker. Drys med blomster.