Marcipanroulade med blåbærtrøffel
Bær giver en dejlig syre til den fede chokolade og den søde marcipan.
Ingredienser
2 stk. med 15-18 skiver i hver
225 g frosne blåbær
100 g sukker
½ citron, saften heraf
1¼ dl fløde2-3 spsk rom
200 g mørk chokolade, smeltet i vandbad
ca. 500 g marcipan (til 2 ruller)
300 g mørk chokolade
Sådan gør du
Anbring blåbær og sukker i en gryde, og lad blandingen simre i ca. 10 min ved svag varme, til bærrene er udkogte. Blend blandingen, og kør den igennem en sigte. Varm fløden let op, og tilsæt den langsomt den sigtede blåbærblanding sammen med rommen. Vend den smeltede chokolade i, og lad trøffelmassen sætte sig et køligt sted et par timer.
Rul halvdelen af marcipanen ud til en firkant på ca. 20 x 22 cm på et stykke bagepapir, og smør omtrent halvdelen af trøffelmassen ud over marcipanen i et mellemtyndt lag, lad de to korte sider have ca. 1,5 cm fri. Bliver det for tykt, kan det være svært at rulle rouladen sammen. Rul rouladen sammen ved at trække den ene side af bagepapiret på den lange led over mod den modsatte side, og rul den sammen til en rulle. Rund enderne lidt af, og overtræk rouladen med smeltet mørk chokolade.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Klassiske julesmåkager
Få mere inspiration til julens søde sager her