SPONSORERET indhold
Marcipanpyramider med kirsebær
Lækker konfekt med marcipan - her får du 3 gode bud på julelækkerier med marcipan. Prøv at lave de lækre marcipanpyramider med syltede kirsebær, appelsin eller nougat.
(12 stk.) |
Total: 30 min
Ingredienser
200 g ren rå marcipan
2 spsk. hakkede amarenakirsebær
1 spsk. lage fra kirsebærrene
150 g hvid chokolade
evt. 25 g mørk chokolade
Sådan laver du konfekt med marcipan
- Ælt marcipanen med kirsebær og lage. Lad det trække 1 time.
- Rul marcipanen ud til 12 kugler, og form dem til pyramider.
- Lad dem hvile på bagepapir 1 time.
- Smelt chokoladen (se nederst på siden). Dyp stykkerne heri, og stil dem på bagepapir.
- Du kan evt. også smelte lidt mørk chokolade og lade det dryppe ned over. Lad chokoladen stivne.
- Marcipan med nougat:
Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 100 g blød nougat. - Rul marcipanen ud på plastfilm til et rektangel (15 x 4 cm). Fordel tynde stænger af nougat i en stribe på midten.
- Fold marcipanen ind over, så den lukker nougaten inde. Skær den i 1½ cm brede snitter. Lad dem hvile en times tid på bagepapir.
- Dyp dem i smeltet chokolade. Drys evt. sukkerkagekugler over. Lad chokoladerne størkne på bagepapir.
- Marcipan med appelsin:
Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal. - Form marcipanen til kugler, og dyp dem i smeltet chokolade.
- Pynt evt. med pariserlinser, valnødder eller hasselnødder.
SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE
- Hak chokoladen fint.
- Gem en tredjedel.
- Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
- Rør den sidste tredjedel af chokoladen i.
- Nu er chokoladen klar til overtræk.
- Lad den overtrukne konfekt størkne i et ikke for varmt rum uden træk eller ½-1 time i køleskab.
- Pak konfekten i en tætsluttende beholder, og opbevar den mørkt og køligt.