Mandelkarameller
Lækre hjemmelavede flødekarameller med mandler - her får du opskriften på karamellerne, der med garanti vil bringe lykke både til jul og resten af året.
Ingredienser
Mandelkarameller
125 g smør
2 dl piskefløde
1½ dl sukker
2 spsk. lys sirup
150 g (1¾ dl) brun farin
200 g usmuttede mandler
Sådan laver du mandelkaramel
1. Smør et stykke bagepapir, og læg det i en 20 x 20 cm’s kageform.
2. Kom smør, fløde, sukker, sirup og brun farin i en tykbundet gryde. Rør under opvarmning, til farinen er smeltet.
3. Skru ned for varmen. Lad det småkoge under omrøring ca. 10 min. Kom en teske af massen i en glas koldt vand. Kan du tage karamellen op og rulle en kugle, er den klar. Opløses karamellen i vandet, skal den koge lidt længere. Kom hele mandler i.
4. Hæld karamellen i formen, og lad den stivne. Tag karamelfirkanten ud af formen. Skær karamellen i små firkanter og pak dem ind i pergamentpapir.