SPONSORERET indhold
Mandelkager med appelsinchips og hindbær
Fine små mandelkager - de små fine kager serveres på en sprød appelsinchip, drysses med flormelis og friske hindbær på toppen. En perfekt afslutning på en god nytårsmenu eller en festlig middag.
12 stk.
Ingredienser
Appelsinchips:
1 dl sukker
1 dl vand
1 usprøjtet appelsin
Mandelkager:
300 g marcipan
3 æggehvider
100 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
2 dl piskefløde
100 g mandelflager
Pynt:
125 g hindbær
125 g brombær
6 spsk. ahornsirup
3 spsk. flormelis
Sådan laver du mandelkager
- Kog sukker og vand sammen til en sirup.
- Skær tynde skiver af appelsinen. Læg appelsinskiverne i en lille bradepande eller fad. Hæld siruppen over, og lad dem stå i 30 min.
- Tænd ovnen på 140 gr. Læg appelsinskiverne på bagepapir på en bageplade. Læg en silikonemåtte ovenpå. Har man ikke sådan en, så læg bagepapir og en bageplade. Sæt pladen i ovnen en time. Man lægger noget over, for at skiverne forbliver flade og ikke bølger i kanten.
- Tag pladen med appelsinskiverne ud af ovnen. Læg appelsinerne på en rist for at afkøle. 5. Tænd ovnen på 180 gr. Riv marcipan ned i en skål. Tilsæt æggehvider og flormelis. Pisk dejen sammen med en elmikser. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal, fløde og mandelflager.
- Smør muffinforme med smør, og fordel dejen i 12 forme. Bag mandelkagerne i 30 min. Afkøl kagerne på en bagerist, og tag dem ud af formene.
- Anret kagerne ovenpå de sprøde appelsinskiver. Pynt med bær, ahornsirup og flormelis.