Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
40 min.
Kagen er fryse-egnet
(8 personer)
175 g mandler (med „hud“)
3 spsk hvedemel
2 æg
75 g sukker
1 usprøjtet appelsin
½ tsk stødt kanel
Appelsinskum:
2½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk flormelis
1 appelsin (usprøjtet)
Pynt: evt. citronmelisse
- Tænd ovnen på 170 grader. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor og bland dem med hvedemel.
- Del æggene og pisk blommerne sammen med sukker til en meget tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Vend mandler og mel i dejen sammen med fintrevet appelsinskal, 3/4 dl appelsinsaft og kanel.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Fyld den i en springform (20 cm) smurt med smør og drysset med mel.
- Sæt formen midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt.
- Stil den til afkøling i formen ca. 15 min. Løsn kanten med en skarp kniv og tag kagen ud af formen.
- Pisk piskefløde, cremefraiche og flormelis til skum og smag til med fintrevet appelsinskal og 2-3 spsk appelsinsaft.
- Servér kagen med cremen. Pynt evt. med citronmelisse eller lidt revet appelsinskal