Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
25 g gær
1½ dl kaffefløde
1 æg
75 g smør
250 g mel (4 dl)
50 g sukker
Fyld:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan (fintrevet)
Til pensling:
1 æg
tesukker
flækkede mandler
- Udrør gæren i den lune fløde. Tilsæt sammenpisket æg. Findél smørret i melet og bland det og sukkeret i. Ælt dejen sammen.
- Sæt den til hævning tildækket i 45 min.
- Udrul dejen til en lang plade, 15-20 cm bred. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af dejen.
PRØV OGSÅ: Nem julekonfekt - Fold dejen sammen omkring. Pensl sammenføjningen og oversiden godt med sammenpisket æg og drys med tesukker og flækkede mandler.
- Form til en krans direkte på bagepladen. Klip små snit i kanten af kransen hele vejen rundt. Bag kransen ved 200 grader i ca. 20 min.