Low carb kardemommekager
Disse julesmåkager er særligt gode, fordi de nærmest ikke indeholder kulhydrat. Faktisk kun 3 g pr. stk. til sammenligning med ca. 15 g i en almindelig småkage.
Ingredienser
50 g kokosolie
100 g cashewnøddesmør
1 æg
75 g bygflager
75 g kokosmel
50 g mandelmel
50 g BageSød, Suvida sødebagemiddel eller Perfect Fit
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
4 spsk Suvida Flordrys
3 spsk vand
Næringsindhold
-
Energi pr. person:45 Kcal
-
Kulhydrat:3 %
Sådan bager du low carb kardemommekager
1/ Smelt kokosolien i et vandbad, og bland den med cashewnøddesmør. Pisk ægget sammen. Bland ægget i kokos/cashewblandingen.
2/ Bland bygflager, kokosmel, mandelmel og Bagesød, kanel og kardemomme i en anden skål. Rør det sammen. Vend derefter de tørre ingredienser med den smeltede kokosolie og nøddesmør.
3/ Rul dejen til en pølse, og læg den på køl nogle timer.
4/ Skær rullen til 50 tynde skiver. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 min.
5/ Rør flordrys sammen med vand. Lad glasuren stå og trække nogle minutter til den er fast i konsistens.
6/ Pynt småkagerne med glasur, når kagerne er kølet. Brug evt. en ske til at tegne streger over kagerne. Servér.