Linser & powerkål
Kål er supersundt og godt for dit immunforsvar.
Ingredienser
80 g sort quinoa
100 g belugalinser
100 g palmekål eller grønkål
300 g rød spidskål, alternativt rødkål eller grøn spidskål
1 spsk ristet sesamolie
2 spsk tamari
10-15 g ingefær, skrællet vægt
1 fed hvidløg
evt. 1 håndfuld koriander
SÅDAN GØR DU: Skyl quinoa meget grundigt i varmt vand, indtil vandet bliver helt klart. Quinoa er beskyttet på overfladen af saponin, der kan forårsage både allergisk reaktion og inflammation i kroppen. Derfor er det vigtigt at rense quinoa meget grundigt.
Rens belugalinserne på samme måde, også her skal sidste hold vand være helt klart, før de er klar til at koge. Kog derefter henholdsvis quinoa og linser efter anvisningen på pakken.
Hæld kogevandet fra, lad dem dryppe af og blive kolde i en sigte. Skyl palmekålsbladene grundigt, afdryp eller slyng, og snit dem helt fint. Fjern de yderste blade på spidskålen, fjern også stokken, og snit den helt fint. Skyl den snittede spidskål, og lad den dryppe af i en sigte.
Bland sesamolie med tamari, og smag til med fintrevet skrællet ingefær og hvidløg. Skyl og slyng koriander. Bland den kolde quinoa og belugalinser med kål og dressing. Pynt evt. med korianderblade.
Energi pr. person: 460 kcal, fedt 22%, protein 22%, kulhydrat 56%