Ingredienser
1 rødt spidskål
200 g ærter med bælge
8 radiser
1 rødløg
2 ferskner eller mangoer
1 håndfuld dild
200 g kold- eller varmrøget laks
SalatTøsens thousand island-dressing:
200 g solmodne tomater (gerne bøftomater)
2 spsk. friskrevet peberrod
1 citron (saften)
3 spsk. cremefraiche 38%
1 bakke karse
havsalt og friskkværnet peber
- Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra.
- Bælg ærterne. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
- Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både. Hak dilden groft, men gem lidt hele kviste til at pynte med.
- Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
- Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, dild og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.
SalatTøsens thousand island-dressing:
- Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
- Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
- Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå.