Ingredienser
2 modne bananer
2 spsk. sukker
½ dl sød kondenseret sødmælk
2½ dl græsk yoghurt, 10 %
1 spsk. hakket chokolade, 60-70 %
Til at dyppe i:
ca. 75 g chokolade, 60-70 %
1 spsk. finthakkede pistacienødder
Banan- og yoghurtispinde
- Skræl bananerne, og skær dem midt over en gang på langs og på tværs.
- Læg bananstykkerne på en varm pande, strø sukker over, og lad det smelte, til det bliver som lysebrun karamel. Vend bananstykkerne rundt i det, og læg dem i en dyb tallerken.
- Mos bananerne, og bland dem med kondenseret mælk, yoghurt og hakket chokolade. Fyld massen i isforme, og sæt pinde i.
- Sæt formene i fryseren natten over.
- Dyp hurtigt formene i lunkent vand, så isene løsnes. Læg dem på en bakke, og sæt dem tilbage i fryseren.
- Hak chokoladen fint, og smelt den. Dyp toppen af isene i chokolade, og drys pistacienødder over. Hæld lidt ekstra chokolade over isene som dekoration. Se billedet.
Fra bogen: Vild med is