Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Koge-/stegetid: 30 min.
Frikadeller:
500 g hakket lammekød (eller kalve-/svinekød)
1 tsk. groft salt
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. rasp
1 æg
1 tsk. garam masala (eller karry)
peber
1 spsk. olivenolie
¼ liter bouillon
Rispilaf:
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
10 g frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
250 g basmatiris
½ liter bouillon (eller vand + ½ tsk. salt)
1-2 auberginer
1-2 spsk. olivenolie
Myntesovs:
1 æg
¼-½ liter græsk yoghurt (10%)
1 bundt frisk mynte
Sådan laver du lammefrikadeller med myntesovs
Frikadeller:
- Rør kødet sejt med salt, og tilsæt revet løg, knust hvidløg, rasp, æg, garam masala og friskkværnet peber. Form farsen til 20- 24 kødboller, og læg dem på et fad smurt med olie.
- Brun frikadellerne på alle sider i en dyb pande med olie. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned for varmen, og lad dem simre under låg i 5-7 min.
Rispilaf:
- Rens løg, hvidløg, chili og ingefær, og hak dem fint. Steg dem blanke i en gryde med olie i 3-5 min., og tilsæt risene. Vend godt rundt, og tilsæt bouillon og salt. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre under låg, til risene er møre – ca. 10 min. (se tip).
- Skær auberginerne i små terninger, og steg dem gyldne på en varm pande med olie – evt. ad flere omgange. Krydr med salt og peber, og vend dem sammen med risene.
Myntesovs:
- Pisk æg og yoghurt sammen i en lille gryde, og pisk den siede bouillon fra frikadellerne i lidt ad gangen. Pisk det over varmen, til det tykner – det må ikke koge!
- Tilsæt masser af friskhakket mynte, og smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen over frikadellerne, og servér med rispilaf.
Tip: Med brune basmatiris skal du bruge 6 dl væske og koge dem i ca. 30 min.