SPONSORERET indhold
Lammefilet med kartoffelsalat i fløde
4 personer
Ingredienser
600 g lammefilet eller hjortefilet
2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket frisk rosmarin
50 g hasselnøddeflager
salt og peber
40 g smør
Kartoffelsalat:
650 g små pillekartofler
2 dl piskefløde
1½ spsk. citronsaft
½ tsk. fintrevet muskatnød
salt
3 forårsløg
75 g syltede små agurker
50 g små spinatblade
1 bundt dild
friske salatblade til anretning
- Gnid lammekødet med presset eller fintrevet hvidløg. Drys med rosmarin, og vend kødet i nøddeflager.
- Krydr med salt og peber. Brun kødet på panden i smør over jævn varme. Stil kødet midt i en forvarmet ovn ca. 10 min. ved 180 gr.
- Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld koldt vand over, og pil skrællen af.
- Pisk fløden let cremet, og tilsæt citronsaft, muskatnød og salt. Hak forårsløgene fint, og skær agurkerne i små tern.
- Halver kartoflerne, og kom løg, agurk og kartofler i flødedressingen. Tilsæt afdryppede spinatblade og hakket dild.
- Skær kødet i tykke skiver,og server dem med den cremede kartoffelsalat anrettet på friske salatblade.