SPONSORERET indhold
Lam med grønt
Både kød og grønsager kan gøres klar til ovnen dagen før, hvis det er mest praktisk.
4 personer
Ingredienser
1 udbenet lammekølle (kan købes som dybfrost)
masser af grofthakket hvidløg
salt og peber
1 citron
3 spsk. vand
3 spsk. honning
1200-1400 g grønsager (renset vægt) f. eks. små kartofler, pastinak, porre og cherrytomater
3 spsk. olie
salt
- Tø kødet helt op, så det kan åbnes ind til der, hvor benet har siddet. Dup det tørt, drys med rigelig salt, peber og hakket hvidløg.
- Luk stegen igen, og hold den sammen med kødnåle og snor eller bare det net, du pillede af den. Læg køllen i et ovnfast fad på et stykke bagepapir (så letter du opvasken), og hæld lidt vand ved, så skyen ikke branker.
- Pres saften af citronen, og bland den med vand, honning og olie. Vend grønsagerne i blandingen, bred dem ud i en lille bradepande og drys dem med salt.
- Stil begge fade i en 200 gr. varm ovn i ca. 1 time og 15 min. Vend regelmæssigt grønsagerne. Før serveringen hældes fedt og sky fra stegen.
- Fedtet fjernes, og skyen blandes i grønsagerne. Stegen skives, og serveres på grønsagerne.