Lam i karry
Det er noget af det bedste i verden, når lammet bare har stået og boblet i en time eller to. Nyd retten med ris, brød eller couscoussalat.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Marinade:
4 fed hvidløg, pillede
1 tsk ingefær, fintrevet
3 spsk tyk yoghurt, 10%
2 spsk citronsaft
1 tsk stødt gurkemeje
1 spsk garam masala
6-800 g lam, i tern (helst af kølle)
Karry:
6 kapsler kardemomme
3 hele nelliker
2 tsk korianderfrø
20 mandler, smuttede
2 store løg
4-5 spsk olivenolie
1-2 spsk smør
1 dl kokos, friskrevet
2 spsk garam masala
(eller efter smag)
3-4 modne tomater
4 dl tomater, mosede
1 rød chili
1 stang kanel
1-2 tsk cayennepeber
Topping:
frisk kokos, revet
lidt ingefær, i strimler
lidt grøn chili, i tynde skiver
evt. koriander, plukket
Sådan gør du
Marinade:
Riv eller pres hvidløgene, og rør hvidløg, ingefær, yoghurt, citron, gurkemeje og garam masala sammen.
Bland kødet godt med marinaden, kom det hele i en frysepose, og mariner kødet i ca. 30 min ved stuetemperatur eller natten over i køleskabet.
Karry:
Knus kardemommekap-slerne, og tag de små frø ud. Rist kardemommefrø, nelliker og korianderfrø på en tør, varm pande. De skal bare have 1-2 min, til de dufter. Tag dem af varmen, og knus dem i en morter sammen med de smuttede mandler.
Skær løgene i tynde både, og sauter dem i olivenolie på den varme pande, så de falder sammen. De skal ikke tage farve.
Tilsæt kødet med den marinade, der hænger ved (er der mere, så gem det). Brun kødet let.
Kom smør, kokos og garam masala på panden. Hak tomaterne, og kom dem ved.
Lad det simre i 5-8 min. Tilsæt mosede tomater, chili i tynde skiver og hel kanel. Lad det hele boble under låg i ca. 1 time, eller til kødet er helt mørt. Rør jævnligt og spæd med lidt kogende vand undervejs, jeg har brugt 3-4 dl.
Tilsæt evt. det sidste af yoghurtmarinaden, kog op, smag til med salt, peber og cayenne. Kasser kanelen.
Server din karry toppet med kokos, ingefær, chili og evt. koriander. Spis grove ris eller brød til.