Opskrift på kerneboller
SPONSORERET indhold

Kerneboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Super sunde og lækre boller til morgenbordet eller frokost.

Af: Claus Meyer Foto: Line Thit Klein
02. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
15

Ingredienser

Kerneboller


4,5 dl koldt vand
10 g gær, økologisk
1 dl surdej
75 g knækkede rugkerner, udblødt i vand natten over
75 g græskarkerner
125 g grahamsmel
650 g hvedemel
20 g havsalt
lidt hvedeflager

Sådan laver du kerneboller:

Dag 1:
Hæld det kolde vand i en skål, og udrør først gæren, så surdejen heri.
Tilsæt så grahamsmel, hvedemel og salt, og ælt dejen til den slipper skålens kanter. Det tager ca. 10 min, og kan gøres ved håndkraft eller på røremaskinen.

Tilsæt udblødte og drænede rugkerner og græskarkerner, og ælt dejen igennem så kernerne fordeler sig..
Kom dejen i en plastikskål smurt med koldpresset rapsolie,

Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 24 timer.

Dag 2:
Tag skålen ud af køleskabet og tjek om dejen er hævet op – den skal hæve til ca. dobbelt størrelse: Er dejen ikke hævet nok i køleskabet, lader du dejen stå i skålen på køkkenbordet og "vågne" i varmen.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel oven på dejen. Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 grader.

Spænd dejen lidt op ved skubbe dejen ind under sig selv med en dejspartel/metalskraber. Hak lange baner ud af dejen med metalskraberen, og hak derefter dejen ud i rustikke boller. Vend forsigtigt bollerne i lidt hvedeflager, som er drysset ud på borde. og sæt dem på bagepapir

Skub forsigtigt bagepapiret med bollerne på ind på den brandvarme bagesten/bageplade i ovnen. Bag bollerne til de er pænt brune og flotte – det tager ca. 15-20 min. Afkøl dem på en bagerist.

Få opskriften på surdej her

Prøv også ølandshvedebrød