Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede uden pynt
1 pakke gær
2 dl mælk
100 g smør (smeltet)
2 spsk sukker
et drys salt
ca. 325 g hvedemel
3 slags pynt:
ca. 50 g blød nougat (køleskabskoldt)
100 g flormelis
1-2 spsk vand
1 spsk kagekrymmel
2 tsk kakao
2 spsk kokosmel
- Rør gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker samt salt og mel. Ælt dejen godt. Den skal være blød.
- Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
- Drys bordet med mel og tril dejen heri til en pølse, som deles i to. Del de to i 6 stykker hver og tril dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 20 min. til dobbelt størrelse.
- Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hult, når du banker på dem i bunden.
- Pynt 4 boller med en skive blød nougat, mens de er varme. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Rør glasur af flormelis og vand. Pynt 4 boller med en klat glasur og drys med kagekrymmel.
- Tilsæt kakao og evt. lidt ekstra vand til resten af glasuren, pynt 4 boller med den og drys med kokosmel.
Variation: Boller med fyld
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
(14 stk.)
1 portion dej til fastelavnsboller
Fyld: 75 g rosiner
100 g mørk chokolade (hakket)
75 g valnøddekerner (hakkede)
Lav en portion dej og lad den hæve. Ælt den igennem med fyldet og form 14 boller. Lad dem hæve på bagepapir på en bageplade ca. 20 min. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Afkøles på en bagerist.