SPONSORERET indhold
Lækker brownie-cheese-cake
Her har vi bagt brownies med cheesecaketop - det gør den mere frisk og sommerlig i smagen.
8 personer
Ingredienser
Brownie-cheese-cake
Browniebund:
100 g blødt smør
150 g hakket mørk chokolade
1 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Cheesecaketopping:
200 g flødeost
korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g sukker
1½ dl piskefløde
2 æg
Pynt:
2 dl piskefløde
2 kiwifrugter
reven usprøjtet citronskal
evt. 2 spsk. flydende honning
- For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Pisk æg og sukker i en skål med en håndmixer, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og rør dejen jævn. Kom dejen i formen, og bag browniebunden 15 min. på midterste ovnribbe ved 180 gr.
- Pisk flødeosten med vaniljekorn og sukker i en skål med en håndmixer, indtil det er blødt. Kom fløden i, og pisk, til det er tykt og cremet. Pisk æggene i.
- Fordel ostecremen over browniebunden. Bag kagen yderligere 20 min. ved 180 gr. Afkøl kagen. Stil den tildækket i køleskab 2 timer inden servering.
- Skær kagen i små tern. Pynt dem med flødeskum pisket af de 2 dl fløde, skrællede kiwistykker og reven citronskal.