Kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder
En mættende salat med asiatisk smag.
Ingredienser
150 g skalotteløg
1 tsk olie til stegning
10 g valnødder
stødt spidskommen, efter smag
stødt koriander, efter smag
et lille nip stødte nelliker
salt og peber
120 g tilberedt kyllingekød
75 g tilberedte ris (gerne brune)
1 granatæble
mynteblade.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:444 Kcal
Sådan laver du ris-salat:
Skær skalotteløgene i fine skiver. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg løgene let bløde i et par min, og tilsæt valnødderne.
Krydr med spidskommen, koriander, stødte nelliker, salt og peber. Steg herefter retten videre ved middelvarme i ca. en halv time, indtil løgene er helt brune og karamelliserede.
Skær kyllingekødet i tynde strimler og vend dem i retten sammen med de tilberedte ris. Pynt salaten med granatæblekerner og mynteblade og server.
Tip
Undlad kyllingekødet og brug rissalaten som tilbehør til kød eller fisk.