Krydret kikærteragout med spinat og grillede pirabrød
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
1½ tsk garam masala
1 tsk finthakket chili
400 g kogte kikærter
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dl vand
100 g spinat
lidt citronsaft
græsk yoghurt eller drænet yoghurt
4 pitabrød.
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem møre i olivenolie. Tilsæt garam masala, chili og kogte kikærter, og rist det ved svag varme i nogle minutter. Hæld flåede tomater og lidt vand herved, og lad det koge indtil de hakkede tomater får konsistens à la marmelade. Tilsæt spinat og krydr med citronsaft, salt og peber.
Grill pitabrødene på en grillpande (eller varm dem i ovnen) og servér kikærte-ragouten med en skefuld yoghurt og grillet pitabrød.
Spis kikærterne som et vegetarisk aftenmåltid eller brug det som tilbehør til for eksempel lammesteg eller kylling.