Krydret bananbrød
En klassiker, der særligt er god hvis du skal adventshygge med børn.
Ingredienser
1 brødform på ca. 26x12 cm
3 meget modne bananer
revet skal og saft af 1 øko-appelsin
100 g smeltet, afkølet smør
½ dl kærnemælk
2 æg
125 g muscovadosukker eller rørsukker
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
3 kugler syltet ingefær, hakket, kan undlades
50 g grofthakkede valnødder, kan undlades eller udskiftes med andre nødder
100 g grofthakket mørk chokolade.
Blend eller mos bananerne med saften og skallen fra appelsinen til du har en lind mos. Rør det sammen med det smeltede smør, kærnemælken, æggene og sukker i en skål. Bland hvedemel, bagepulver, natron og krydderier og rør det i bananblandingen. Tilsæt til sidst nødderne og chokoladen. Fyld dejen i en smurt brødform på ca. 10 x 23 cm og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min Tjek med en kødnål eller lignende om brødet er gennembagt.
Se flere juleopskrifter her.