Ingredienser
Arbejdstid: ca. 40 min.
Hævetid: 45 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryseegnet
150 g smør
225 g hvedemel
25 g gær
2 spsk. mælk (eller vand)
1 spsk. sukker
2 små æg
Mandelremonce:
200 g mandler
200 g smør
50 g sukker
Fyld:
250 g æbleterninger
35 g kartoffelmel
1 æg til pensling
Drys:
2-3 spsk. perlesukker
- Smuldr smør i melet, evt. på en foodprocessor.
- Rør gæren ud i mælk med sukker, og rør det i melblandingen sammen med sammenpiskede æg. Ælt dejen, til den hænger sammen.
- Rul den ud til en aflang stang på ca. 30 cm’s længde og 15-20 cm’s bredde. Læg den på en bageplade med bagepapir.
- Hak mandlerne fint, evt. i en foodprocessor. De behøver ikke være smuttede. Bland smeltet smør og sukker i. Læg remoncen på midten af den udrullede dej.
- Bland små stykker skrællet æble med kartoffelmel. Læg det oven på remoncen. Fold dejsiderne om fyldet. Lad kringlen hæve i 45 min. et lunt sted.
- Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
- Bag kringlen ved 200 grader i ca. 40 min. Læg evt. et stykke bagepapir over kringlen den sidste tid af bagetiden, hvis den bliver for mørk.