Kokoscookies med syltet appelsinskal & tranebær
Lækre sprøde og samtidig seje småkager, som minder lidt om kokosmakroner i en mere "kaget" udgave.
Ingredienser
150 g kokosmel
50 g tørrede tranebær
2-3 spsk syltet appelsinskal (kan undlades)
200 g hvidt sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider
1 æg (M)
125 g smør
1 tsk vanilje fra vaniljekværn
1 knivspids salt
75 g hvedemel
Sådan laver du kokoscookies:
Kom alle ingredienserne undtagen hvedemelet i en tykbundet gryde, og varm op ved medium varme under konstant omrøring, til smørret er smeltet, og massen er homogen, det tager omkring 5 min.
Tilsæt mel, og rør dejen ensartet. Sæt dejen på en bageplade belagt med bagepapir, ca. 2 spsk dej til hver cookie.
Væd håndfladen i lidt koldt vand, og tryk forsigtigt kagerne let flade. Lad kagerne hvile på pladen i 20 min, før de bages, så danner de en lille hinde og holder formen bedre.
Bag kokoskagerne ved 190 grader i ca. 15-18 min, til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder − de er dog bedst inden for et par dage.
PRØV OGSÅ: Syltede tranebær med appelsin