Kokos-banan-parfait
En dejlig is med en gennemtrængende smag af både kokos og banan.
Ingredienser
150 g pecannødder
2 spsk kokossukker, fås i helsekostbutikker
½ tsk havsalt
2 modne bananer
½ lime, saften heraf
1 dåse kokosmælk
1 dl sojafløde, fås i helsekostbutikker
2 spsk akaciehonning
200 g mørk chokolade, grofthakket
bananskiver til servering.
Sådan laver du kokos-banan-"parfait"
Kom pecannødderne på en pande med kokossukker, havsalt og 1 spsk vand. Rist nødderne ved mediumhøj varme, indtil sukkervandet karamelliserer. Tag nødderne af varmen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Blend bananer, limesaft og kokosmælk sammen. Pisk sojafløden til skum, (den vil ikke blive så stiv som flødeskum, men have en mere flydende konsistens) og vend den i blandingen. Vend halvdelen af de helt afkølede pecannødder og halvdelen af chokoladen i blandingen, og hæld den i en form. Frys parfaiten i mindst 8 timer, gerne natten over. Tag den ud og sæt den i køleskabet i en halv time før servering. Servér med resten af nødderne, chokoladen og friske bananskiver.
PRØV OGSÅ: Krydret chokolade-orange-sorbet