Kogt æblemos
Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage. Denne lækre æblegrød eller æblemos er lavet med et strejf af vanilje.
Ingredienser
Kogt æblemos
Fryse-egnet
1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
1 dl vand
1/2 stang vanilje eller kanel
ca. 75 g sukker
1 spsk citronsaft
Sådan laver du kogt æblemos
1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.
2. Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg.
3. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.
4. Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.
DET KAN DU BRUGE ÆBLEMOSEN TIL:
Tip
Du kan erstatte op til 75% af fedtstoffet i mange kageopskrifter med æblemos. Skær også ned på sukkeret, hvis æblemosen er sødet.
Frysetip:
Fyld æblemos i fryseposer og læg dem fladt på en plade i fryseren, så de både fryser hurtigt og hurtigt kan tøs op.