SPONSORERET indhold
Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup
Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.
4 |
Total: 20 min
Ingredienser
125 g tranebær
1½ dl ahornsirup
3 æg
ca. 700 g risengrød
2 spsk rørsukker
4 spsk hvedemel
1 knsp salt
smør til stegning
Sådan laver du klatkager
1. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet og sluk så for varmen.
2. Del 2 af æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.
3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr side.
4. Server med lun tranebærsovs til.
Tip
Klatkagerne kan laves på forhånd og lunes i ovnen. Har du kirsebærsauce til overs kan du også bruge det.