Ingredienser
Risengrød:
2 dl minimælk
40 g rå grødris
et lille nip salt
2 æg
lidt reven økologisk citronskal
et nip kardemomme
2 spsk multisød
30 g mel
1 tsk bagepulver
10 g DDV plante 70 til stegning
Æblemos:
1 madæble
lidt citronsaft
3 spsk multisød
- Kog en risengrød af minimælk og grødris. Grøden skal koges ved laveste blus i cirka 50 minutter, til risene er helt møre. Smag til med et lille nip salt. Køl derefter risengrøden helt af.
- Bland den kolde risengrød med æg, reven citronskal, kardemomme, multisød, mel og bagepulver.
- Varm en pande op med fedtstoffet og kom dejen på i klatter. Steg dem på begge sider, til de er gyldne.
- Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i en lille gryde med citronsaft, multisød og eventuelt lidt vand.
- Kog ved svag varme med låg på gryden, til æblet er kogt ud (cirka 10 minutter). Pisk i det.
- Server klatkagerne med lun æblemos.