SPONSORERET indhold
Klatkager med æble-brombær-kompot
Brug dine rester af risengrød til at lave de lækreste klatkager. Få opskriften på de nemme klatkager her:
15-30 stk. klatkager |
Total: 20 min
Ingredienser
2 æbler
75 g sukker
½ vaniljestang
200 g frosne brombær
1 tsk revet citronskal
5 dl kold risengrød
3 spsk kartoffelmel
1 æg
2 ½ spsk sukker
smør til stegning.
Sådan laver du klatkager
- Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom æbler, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden, og kog det med en ½ dl vand i bunden, til æblerne begynder at mose lidt. tilsæt brombærrene,og kog fortsat 5 min.
- Smag til med revet citronskal og evt. lidt ekstra sukker. Kom kompotten på sylteglas, indtil den skal spises.
- Rør den kolde risengrød sammen med kartoffelmel, æg og sukker. Brun smørret let på en pande, og kom dejen på panden med en spiseske.
- Steg klatkagerne gyldne og lækre ved middelvarme. 2 min. på hver side.
- Servér klatkagerne med en skefuld æble- brombærkompot. får I ikke spist det hele, er æble-brombærkompotten også god på morgenbordet.
TIP
Du kan også servere klatkagerne helt simpelt med lidt kanelsukker og frisk frugt.