Ingredienser
Dej til kanelsnegle:
100 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
1 æg
1½ dl sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
ca. 650 g hvedemel
Fyld til kanelsnegle:
3 spsk. smør
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
Pynt til kanelsnegle:
1 æg
perlesukker
Sådan bager du klassiske kanelsnegle
1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Hæld blandingen i en stor skål.
2. Tilsæt sammenpisket æg, sukker, bagepulver, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt sammen til en glat og smidig dej, og tilsæt evt. resten af melet.
3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
4. Ælt dejen sammen, og rul den ud til en firkant på ca. 80x15 cm.
5. Fordél blødt smør, sukker og kanel på dejen. Rul den sammen som en roulade, og skær den i ca. 12 tykke skiver. Læg evt. skiverne i papirforme, eller sæt dem direkte på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med
perlesukker.
6. Bag sneglene ved 200 grader i 20-30 min. Lad dem afkøle på en bagerist.