Ingredienser
Tomatsuppe med fiskeboller
Arbejdstid: ca. 1 time
Kogetid: ca. 30 min.
25 g smør
25 g hvedemel
25 g koncentreret tomatpuré
ca. 8 dl fiske- eller grønsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
Fiskeboller:
200 g hvid fisk (i filet)
1 tsk salt
1 dl piskefløde
1 æggehvide
Fyld:
50 g suppehorn (eller små pastaer, kogte)
1 tomat (små stykker uden kerner)
Tilbehør:
brød (eller kuvertbrød)
- Varm smør i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle min. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle min. Smag til med salt og peber.
- Fiskeboller: Skær fisken i stykker og kør den sej med salt i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide og derefter gradvist piskefløde, mens maskinen kører, til farsen har fast konsistens.
- Bring en gryde med letsaltet vand i kog og skru ned, så vandet blot skælver. Kom fiskefarsen i en sprøjtepose. Tryk på den med den ene hånd og skær små stykker af farsen af til boller. Lad fiskebollerne falde direkte i gryden med vand. Varm igennem i 7-8 min.
- Tag fiskebollerne op med en hulske og kom dem i den varme suppe lige før servering sammen med kogte suppehorn.
- Servér den rygende varme tomatsuppe med fiskeboller, suppehorn og tomat. Hertil brød.