Kartoffelsuppe med pesto
Ingredienser
750 g kartoffel
1½ porre
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk olivenolie
1 l grøntsagsbouillon eller vand
1½ dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft
½ bundt bredbladet persille
1 bundt eller potte basilikum
1½ spsk pinjekerner
1 dl olivenolie
½ fed hvidløg, skåret i tynde skiver
2½ spsk revet parmesan
salt og peber
1 spsk citronsaft.
Tilbehør: Groft eller grillet brød
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver (brug kun den hvide del). Steg porrer og hvidløg ved svag varme i olie nogle minutter. Tilsæt kartofler, grøntsagsbouillon eller vand, og læg låg på gryden. Kog i ca. 25-30 min., indtil det er mørt.
Pluk persille og basilikum fra stilkene. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Kom persille, basilikum, pinjekerner, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til det har en konsistens af pesto.
Blend suppen med piskefløde og krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Kkog suppen yderligere i 2-3 min. ved svag varme.
Anret den varme suppe i suppeskåle med en skefuld pesto på toppen og servér brød til.
Tid: 35-40 min.