Kartoffelsalat med varmrøget laks og spidskål
Du kan sagtens erstatte laksen med andre typer af røget, fed fisk
Ingredienser
400 g små kartofler
1 spidskål
300 g varmrøget laks
Dressing:
6 spsk creme fraiche 18%
1 økologisk citron, reven skal herfra
1 fed hvidløg
citronsaft
salt og peber
Sådan gør du:
Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, indtil de er møre. Det tager ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af.
Skær spidskålet i meget tynde strimler, og del laksen i grove stykker.
Rør creme fraiche sammen med citronskal og revet hvidløg, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Skær de afkølede kartofler ud i grove tern, og vend dem med dressingen.
Kom kartofler, spidskål og laks på et stort fad, og pynt med citronskiver.
Salaten serveres med det samme, gerne med groft brød til.
PRØV OGSÅ Rustik cæsarsalat med rugbrødscroutoner