Kartoffelmad a la Ballen Badehotel
Ingredienser
Løvstikkemayonnaise
½ bdt løvstikke fra haven
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl rapsolie
1 tsk eddike
salt og peber
200 g samsøkartofler (tag 3 fra til chips)
salt og peber
lidt olivenolie
citron
100 g røget helt (fisk), skåret i små tern.
4 vagtelæg
Sådan gør du
Blancher løvstikken, blend sammen med olien, til den er grøn. Sigt gennem fin sigte, pisk æggeblommer og eddike sammen, tilsæt olie – lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Rugbrødscroutoner: Rugbrød skæres i papirtynde skiver og steges sprødt i klaret smør.
Kog kartoflerne møre i kogende vand. Afkøl og smag til med salt, peber og lidt olivenolie og citron. Halvér dem. Skær de 3 kartofler tyndt på et mandolinjern, og steg dem i olie (120 grader), til de er sprøde og afdryp på fedtsugende papir. Drys med havsalt.
Kog vagtelæggene i 2 min og 20 sek. Afkøl dem under koldt vand, og pil dem.
Anret på en stor tallerken (se billedet), og pynt med Østersø Strandsennep (kan erstattes af karse) og frisesalat.