Karrysuppe med hvid fisk og savoykål
En nem og dejlig måde at servere fisk på, der er inspireret af det asiatiske køkken.
Ingredienser
2 spsk olie
1 spsk mild karry
1 stor eller to små porrer, renset og skåret i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
4 cm citrongræs, finthakket
1 ltr god hønsebouillon
1 spsk Fish Sauce
salt og peber
ca. 600 g hvid fisk
1 halvt savoykål eller spidskål
Tilbehør: ris
Sådan laver du karrysuppe
Varm olien op i en sauterpande, og lad karryen brænde af. Den skal brune let, men må ikke tage for meget farve, så rør jævnligt.
Tilsæt porre, hvidløg og citrongræs, og lad grøntsagerne svitse i karryen et par min.
Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk. Smag suppen til med Fish Sauce, salt og peber. Læg fisken ved og lad den pochere i den simrende suppe. Vend den undervejs. Når kødet er hvidt og fast, er den færdig.
Skær kålen i helt tynde strimler og tilsæt den et par minutter før servering til retten. Så dampes den i suppen og bevarer lidt bid.
Se også opskrift på Marrokansk kylling.