Kalkun-lasagne
Mættende, varm og nærende lasagne – og helt uden pasta. Den har vi nemlig erstattet med aubergine. Til gengæld er der chokolade i.
Ingredienser
Kalkunlasagne
2 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 tsk karry
2 pakker hakket kalkun (eller kylling)
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk kanel
3 forårsløg
1 squash
2 spsk. Tamari-soja (eller en anden soja)
40 g mørk chokolade 85% kakao
2 dåser hakkede tomater eller et stort glas tomatsauce/pastasauce
1 dåse tomatpure
lidt salt
2 auberginer
200 g revet ost (max 16%)
Sådan laver du kalkun-lasagne
Svits fintsnittet hvidløg i olie med karry.
Tilsæt kød og krydderier, og lad det simre ca 5-8 min., mens du rører.
Snit forårsløgene og riv squashen groft. Tilsæt grøntsagerne til kødet, rør rundt i gryden og tilsæt så soja, chokolade, hakkede tomater og tomat pure. Lad det simre under låg ca. 10 min., og smag til med salt.
Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver.
Dæk et ildfastfad med bagepapir, og fordel kødsovs i bunden, dæk med aubergine og drys med ost. Gentag med to lag mere, og slut af med revet ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca 45-50 min.
Server med salat til – fx feldtsalat, cherrytomater, fint hakket rødløg og ristede mandler, vendt i olivenolie og citronsaft.
(600 kcal inkl. salat)
Prøv også:
Sund morgenmad: Klatkager med banan & peanutbutter
Sund frokost: Rugbrødsmad med kyllingebryst