Kålchips
Kålsnacken har konsistens som chips, men er supersunde i sammenligning med dem, man køber i poser.
Ingredienser
200 g sortkål eller palmekål (grønkål eller savojkål kan også bruges, men resultatet bliver ikke helt så godt.)
3 spsk god olivenolie
2 tsk salt
Sådan laver du kålchips:
Sæt ovnen på 160 grader. Skyl kålbladene og skær de grove stængler af. Riv/skær bladene i stykker og fordel dem ad flere omgange på bageplader beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt.
Bag kålbladene i 5-10 min. afhængig af type (sortkål skal have ganske kort tid, grønkål lidt længere). Hold øje undervejs, så kålen ikke bliver sort i kanterne. Den skal være sprød, men stadig grøn og frisk at se på.
Smag til med salt og måske et par dråber olie.
Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Æblecrumble med ahornsirup
TIP
Listen over sundhedsfordelene ved kål er alenlang. Blandt andet er sortkålen rig på kalk til knoglerne og fibre til fordøjelsen.