SPONSORERET indhold
Kaffe-eclair
Bag selv lækre eclairs eller vandbakkelser og fyld dem med den lækreste kaffecreme.
12 stk.
Ingredienser
Vandbakkelsesdej:
1½ dl vand
75 g smør
110 g hvedemel
¼ tsk. salt
3 mellemstore æg
Fyld af kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
3 blade husblas
2 spsk. nescafé-pulver
150 g blødt smør
2 dl piskefløde
Chokoladeglasur:
½ dl vand
50 g hakket mørk chokolade
ca. 3 dl flormelis
Pynt:
evt. 1 dl brændte mandler (kan købes i poser i supermarkeders slikafdeling)
hindbær og mynte
- Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør med en grydeske, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af.
- Rør eller pisk æggene i dejen lidt efter lidt. Du kan bruge en grydeske eller en håndmixer. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
- Sæt dejen på bagepapir på en plade med en kagesprøjte i 12, 8 cm lange og 4 cm brede kager. Bag dem ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.
- Afkøl kagerne.
- Kaffecreme: Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst.
- Tag gryden fra varmen. Udrør kaffepulveret i blandingen. Rør knuget husblas heri. Afkøl ved stuetemperatur.
- Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab.
- Flæk kagerne, og fyld dem med kaffecreme.
- Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på kagerne. Pynt evt. med hakkede, brændte mandler, hindbær og mynte.