Kærnemælks-scones
En klassiker på det engelske te-bord. Himmelske med lemon-curd på.
Ingredienser
Til ca. 10 scones
350 g hvedemel
1 usprøjtet citron, revet skal
¼ tsk salt
3 spsk sukker + ekstra til drys
1 ½ tsk bagepulver
½ tsk natron
125 g smør, koldt i tern
1 ¾ dl kærnemælk
1 æg, sammenpisket til pensling
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret. Gnid smørret ind i melet, til det minder om rasp. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld kærnemælken heri.
Arbejd hurtigt dejen sammen, uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
Brug et glas til at stikke scones ud med, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med en smule sukker. Bag dine scones i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.