Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 25 min.
Linsedej:
500 g mel
1 tsk. stødt ingefær
200 g smør
200 g flormelis (sigtet)
1 æg
2 æggeblommer
1 knivspids salt
Pistaciecreme:
100 g blødt smør
100 g flormelis
100 g mandler (fintmalede)
80 g pistaciemasse
2 æg
Pynt:
700 g jordbær
150 g abrikosmarmelade
30 g pistacienødder
- Kom alt til linsedejen i en foodprocessor, undtagen æggene. Kør, til det ligner sand. Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen.
- Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.
- Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter) med linsedejen, og prik med en gaffel i bunden. Sæt den i køleskabet i ca. 10 min.
- Lav cremen imens: Bland smør, flormelis og mandelmel i en foodprocessor eller blender. Tilsæt pistaciemasse og æggene. Pisk cremen ensartet.
- Fordél cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min., skru derefter ned til 150 grader, og bag videre i 10 min. Lad kagen køle helt af.
- Skyl jordbærrene forsigtigt, og befri dem fra stilkene. Lad dem tørre.
- Fordél jordbærrene på tærten med toppen opad. Skær evt. store bær over, og læg dem ned.
- Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver flydende. Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.