Ingredienser
Jordbæris
Arbejdstid: 30 min.
Frysetid: 12 timer
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
2 dl sukker
300-500 g jordbær
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
- Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en lille tykbundet gryde.
- Tag gryden af blusset, og fjern vaniljestangen.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål.
- Hæld den varme flødeblanding i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant piskning, og hæld det hele tilbage i gryden.
- Varm cremen op, til den begynder at tykne, mens der piskes konstant. Den må ikke koge.
- Lad cremen blive helt kold (evt. i køleskabet natten over).
- Skyl og nip jordbærrene, og blend dem til puré – der skal være ca. 3 dl. Rør puréen i den kolde creme.
- Sæt cremen i fryseren, og rør i den én gang hver halve time i de første 2 timer. Lad den så fryse til is natten over.