Sommerdessert: Jordbærclafoutis
Clafoutis er en fransk bagt dessert med bær, som smager dejligt og er supernem at lave.
Ingredienser
300 g jordbær
2 æg
80 g mel
80 g smeltet smør
60 g sukker
1 ½ dl mælk
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
50 g mandelflager
Tilbehør:
Vaniljeis eller flødeskum
Sådan laver du jordbærclafoutis:
Skyl jordbærrene, del de største af dem i halve, og fordel dem i et smurt ildfast fad.
Lav clafoutisdejen ved at piske æg og mel sammen til en ensartet masse, tilsæt derefter smør, sukker, mælk, vaniljesukker, bagepulver og salt, og pisk dejen sammen − den vil have konsistens som pandekagedej.
Hæld dejen over jordbærrene, drys med mandelflagerne, og bag clafoutisen i først 10 min ved 200 grader, skru dernæst ned til 175 grader, og bag videre i ca. 15-20 min.
Servér clafoutisen lun med vaniljeis eller flødeskum til.
PRØV OGSÅ: Hyldeblomst-rabarberkage
Tip
Har du rester, smager clafoutisen også skønt dagen derpå.