Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 20 min.
200 g jordbær
50 g rørsukker
½ vaniljestang
125 g smør (blødt)
125 g sukker
125 g marcipan
2 æg
100 g mel
- Rens jordbærrene, og skær dem i fine skiver. Bland dem med rørsukker og kornene fra den halve vaniljestang.
- Rør smør og sukker lyst og skummende, og riv marcipanen i. Pisk det godt igennem.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt efter hvert æg.
- Tilsæt melet, og rør dejen flot ensartet.
- Hæld dejen i små smurte forme med en diameter på 8 cm, og fordel jordbærrene i de små forme. Tryk bærrene godt ned i dejen.
- Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min.
- Lad kagerne afkøle helt, inden de tages ud af formene. Pynt med flormelis.