Ingredienser
- 500 g jordbær
- 250 g syltesukker (eller sukker)
- 4 skiver lime (eller citron, usprøjtet)
- et drys salt
- ca. ½ tsk. sort peber (friskkværnet eller knust)
Sådan gør du:
- Skyl jordbærrene i koldt vand. Lad dem dryppe af, og pil derefter haserne af. Skær bærrene i halve eller kvarte, så de har en ensartet størrelse.
- Kom bærrene i en tykbundet gryde med syltesukkeret, limeskiver, salt og peber.
- Bring hurtigt blandingen i kog, og kog i 2-3 minutter. Skum syltetøjet.
- Hæld syltetøjet i rene, skoldede glas, og luk dem. Opbevar syltetøjet køligt, evt. i køleskabet. Ønskes lang holdbarhed, kan der tilsættes Atamon.
Tip:
Syltesukker er tilsat et geleringsmiddel. Syltetøj kan godt laves med almindeligt sukker. Det bliver flydende, men er meget brugbart til f.eks. is, pandekager og vafler.