Ingredienser
Arbejdstid: ca. 25 min.
Kogetid: få minutter (kog evt. ad 2-3 omgange)
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
16-24 jomfruhummere
2 spsk salt pr. liter kogevand
2 tsk sukker pr. liter kogevand
2-3 stilke dild
Persille-hvidløgs-dressing:
3 dl cremefraiche (18%)
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk persille (hakket)
salt og friskkværnet peber
evt. et drys stødt chili (eller paprika)
Tilbehør:
grøn salat evt. med tomat og
brød
- Jomfruhummere: Hiv evt. hovedet af og brug det til suppe. Bring rigeligt vand i kog. Tilsæt salt, sukker og dild.
- Kom jomfruhummerhalerne i vandet, når det koger. Bring det hurtigt i kog igen og hæld straks kogevandet fra. Jomfruhummerne med hoved på skal koge i 2-3 min.
- Lad hummerne køle af og nyd dem friskkogte.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Servér hummerne med dressingen og evt. en blandet salat og brød.