SPONSORERET indhold
Italiensk trifli
Det er ikke netop en dessert, man tænker på, når man hører det italienske navn „Zuppa Inglese“ – engelsk suppe. Desserten er en slags trifli, som er velkendt især midt i støvlelandet. Desserten smager allerbedst, når den er meget kold eller „semifreddo“, dvs. har været i fryseren og derpå serveres halvt optøet.
6 personer
Ingredienser
4 æg
175 g sukker
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Creme:
3 æggeblommer
50 g sukker
2 1 /2 dl fløde
3 blade husblas
50 g finthakkede mandler
revet skal af 1 citron
2 dl piskefløde
1 /2 dl marsala eller sød
sherry
Pynt:
1 dl piskefløde
revet citronskal
lidt mandler
- Bunde: Pisk æg og sukker til tæt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør dejen sammen. Bag tre lagkagebunde ved 175 grader i 6-7 min.
- Creme: Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden, og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen. Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme creme – husblassen smelter med det samme. Lad cremen svale af. Bland mandler og revet citronskal i cremen. Stil cremen i køleskabet, til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
- Kom en kagebund i en skål eller i portionsskåle, skær til, så den passer. Stænk med marsala eller sherry. Læg 1 /3 af cremen herpå. Kom atter en kagebund på, stænk igen med marsala eller sherry. Skift således med kagebund og creme. Slut med creme.
- Sæt desserten koldt, til den skal serveres, mindst et par timer i køleskab eller 1 time i fryser. Pynt desserten med flødeskumstoppe, hakkede mandler og revet citronskal.