Italiensk trifli
SPONSORERET indhold

Italiensk trifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er ikke netop en dessert, man tænker på, når man hører det italienske navn „Zuppa Inglese“ – engelsk suppe. Desserten er en slags trifli, som er velkendt især midt i støvlelandet. Desserten smager allerbedst, når den er meget kold eller „semifreddo“, dvs. har været i fryseren og derpå serveres halvt optøet.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
24. apr. 2012 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

4 æg
175 g sukker
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Creme:
3 æggeblommer
50 g sukker
2 1 /2 dl fløde
3 blade husblas
50 g finthakkede mandler
revet skal af 1 citron
2 dl piskefløde
1 /2 dl marsala eller sød
sherry
Pynt:
1 dl piskefløde
revet citronskal
lidt mandler

  1. Bunde: Pisk æg og sukker til tæt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør dejen sammen. Bag tre lagkagebunde ved 175 grader i 6-7 min.
  2. Creme: Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden, og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen. Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme creme – husblassen smelter med det samme. Lad cremen svale af. Bland mandler og revet citronskal i cremen. Stil cremen i køleskabet, til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  3. Kom en kagebund i en skål eller i portionsskåle, skær til, så den passer. Stænk med marsala eller sherry. Læg 1 /3 af cremen herpå. Kom atter en kagebund på, stænk igen med marsala eller sherry. Skift således med kagebund og creme. Slut med creme.
  4. Sæt desserten koldt, til den skal serveres, mindst et par timer i køleskab eller 1 time i fryser. Pynt desserten med flødeskumstoppe, hakkede mandler og revet citronskal.