Italiensk påskebrød
SPONSORERET indhold

Italiensk påskebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
29. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1¼ time
Bagetid: Ca. 25 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
3 spsk rom eller likør (f.eks en appelsinlikør)
75 g sukker
½ tsk salt
150 g smør
450-500 g mel
revet skal af 1 citron
50 g lyse rosiner
50 g sukat (hakket)
50 g pomerans (hakket)
Pensling:
Sammenpisket æg
Pynt:
Flormelisglasur
krymmel

  1. Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
  2. Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
  3. Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
  4. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
  5. Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
  6. Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
  7. Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  9. Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.