Ingredienser
1 lime
4 små kviste frisk rosmarin
knust is
mørk rom
danskvand
Rabarbersirup:
300 g rensede rabarber
1 dl vand
3 kviste frisk rosmarin
rørsukker
Sådan laver du rabarbermojito
- Skær lime i kvarte, og fordel i fire glas sammen med rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag.
- Tilsæt rabarbersirup, og rør rundt. Server straks.
- Sådan laver du rabarbersirup til rabarbermojito
Den søde sirup kan også bruges til desserter, i drinks eller over en portion vaniljeis. - Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og skyl dem godt. Kom rabarberne i en gryde med vand og rosmarin, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra.
- Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde sukker i en gryde, og kog ind til en sirup.
- Pas endelig på med ikke at koge siruppen for længe, da den ellers bliver for tyk.
► SE OGSÅ: Is-latte a la slushice
► SE OGSÅ: 5 opskrifter på friskpresset juice
► SE OGSÅ: Champagne cocktail