SPONSORERET indhold
Irish coffee trøfler
De små fine trøfler vil pynte i enhver konfektskål til jul - og så smager de sindssygt godt.
(30 stk.) |
Total: 30 min
Ingredienser
1 dl piskefløde
2 tsk. nescafé-pulver
200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
3 spsk. whisky
25 g blødt smør
4 spsk. kakaopulver
evt. små aluforme
Sådan laver du irisch coffee trøfler
- Kog piskefløden op.
- Tag den fra varmen, og rør kaffepulver og hakket chokolade i.
- Rør whisky i.
- Pisk smørret i lidt ad gangen. Stil massen i køleskab.
- Form små kugler med en teske, og vend kuglerne i en skål med kakaopulver.
- Opbevar trøffelkuglerne i køleskab i en tætsluttende boks.
- Kom gerne trøflerne i små aluforme ved servering.
SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE
- Hak chokoladen fint.
- Gem en tredjedel.
- Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
- Rør den sidste tredjedel af chokoladen i.
- Nu er chokoladen klar til overtræk.
- Lad den overtrukne konfekt størkne i et ikke for varmt rum uden træk eller ½-1 time i køleskab.
- Pak konfekten i en tætsluttende beholder, og opbevar den mørkt og køligt.