Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
45 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 36 stk.)
100 g mandler
2 æg
125 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
2 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt nelliker
1/4 tsk stødt allehånde
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
125 g mørk chokolade
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Overhæld mandlerne med kogende vand og smut dem.
- Rist mandlerne let gyldne på en tør pande og lad dem afkøle.
- Pisk æg, sukker og vanilje til en tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Bland mel med krydderier, bagepulver og salt og rør det i dejen. Hak mandler og chokolade groft og vend det i dejen.
- Tril dejen til to tykke pølser og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tryk dem lidt flade med fugtige hænder og bag kagerne midt i ovnen ca. 25 min.
- Lad dem afkøle 10 min. på en rist og skær dem derefter i skiver lidt på skrå.
- Læg kagerne på bagepladen med skærefladen nedad og bag dem 10 min.
- Vend dem og bag dem 10 min. mere. Lad dem afkøle på en rist og opbevar i en kagedåse.